Masterclass Performance Management en KPI op 24-26 November 2021

De Masterclass Performance Management gaat bijna van start!

Ik heb vroeger met veel plezier bij Fokker Aircraft gewerkt. Helaas nooit als vlieger. Laat je dus niet in de war brengen door de foto. Vlieger worden was een jongensdroom die niet in vervulling is gegaan. Maar de luchtvaart is een sector die niet alleen bij mij tot de verbeelding spreekt. Managers zijn vaak enthousiast over wat er van de luchtvaart valt teleren.Mijn boek ‘De Cockpit van de Organisatie’ speelt er op in. 

Schrijf je hier in voor de masterclass.

Een vlieger brengt het vliegtuig van A naar B. En de manager brengt zijn organisatie van A naar B. Dat is de analogie.

Een vliegerwordt getraind – voor het overgrote deel in de simulator – om effectief de juiste data te selecteren en te analyseren. Waarom? Anders gaat het mis. Een vlieger denkt defensief: wat kan er misgaan, en wat moet ik doen dan? Of nog beter: hoe voorkom ik dat? Dit leidt ertoe dat de vlieger ervoor zorgt dat hij voortdurend alles weet van de status van het vliegtuig: het bestuurde systeem. Bovendien moet hij (het besturend systeem) zich helder bewust zijn van het vliegtuig in relatie tot de omgeving. Hij moet dus over ‘situational awareness’ beschikken. Zonder dat is er in de cockpitgeen ‘transformative power’. Het besturend systeem is zich er continue van bewust dat het bestuurde systeem moet veranderen. Kleine veranderingen, maar ook grote veranderingen zoals het wijzigen van koers.

Dit besef wordt gevoed door de voortdurende representatie in de cockpit van de positie en de toestand van vliegtuig (systemen). Maar ook van de omgevingsvariabelen zoals het weer. Dat werkt geweldig – we kunnen ons nu op zeer grote schaal veilig en efficiënt van A naar B verplaatsen. Vandaar de opgaande lijn, jaarlijks worden er miljarden passagiers vervoerd (https://data.worldbank.org/indicator/IS.AIR.PSGR). 

De  luchtvaart heeft ondanks zijn schaal een ongekend record for safety. Al met al genoeg reden vond ik om de cockpit te gebruiken als metafoor voor het management dashboard. Er bestaat ook genoeg reden de lijn door te trekken en de verschillende typen informatie die de vlieger in de cockpit voorgeschoteld krijgt, ook in ‘de cockpit van de organisatie’ te gebruiken. 

‘De Cockpit van de Organisatie’heb ik geschreven in 1996, maar daarna  in een nieuwe drukken steeds geactualiseerd. In mijn adviespraktijk merk ik elke dag weer dat ‘De Cockpit’ nog steeds een inspirerend vertrekpunt voor veel managers is. Waarom? Het boek behandelt technische en sociale aspecten van het optimaal gebruik van data voor de sturing van jouw organisatie. Als jij dat ook wilt moet je over specifieke kennis en vaardigheden beschikken. 

Het is belangrijk dat je weet

  1. hoe je strategie opzet en hierop de executie afstemt 
  2. hoe je een business model kunt maken dat de juiste drivers heeft
  3. hoe je ‘echte’ prestatie indicatoren gaat bepalen
  4. hoe je KPI-scores om te zetten in verbeteractiviteiten.

Zijn deze 4 how to’s ook interessant voor jou? Wil je de crux weten van strategisch performance management, wendbaarheid en KPI’s? Niet alleen in theorie maar ook aan de hand van vele praktische voorbeelden? Meld je dan aan voor mijn 3 daagse Masterclass Performance Management en KPIs. We houden het aantal deelnemers beperkt, zodat je in de training meteen aan de slag kunt gaan met een eigen aanpak om prestaties te verbeteren en daarop feedback krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *